2011-12-26


Mä olin kesällä aupparina Lüneburgissa, ja mielettömän kauniin ympäristön lisäks parhaiten mieleen jäi ruoka. Tässä yksi lemppari, jota en oikeastaan osaa edes nimetä: tarvitset kesäkurpitsan, kolme isoo porkkanaa, kaks sipulii, herkkusieniä, vihreen ja keltasen paprikan sekä fetaa (sellanen kokonainen möykky. S-markettien salaattikuutiot on suuri ei). Öljyks vaikuttaa käyvän mikä tahansa, ite käytin tällä kertaa rapsiöljyä kun sitä sattu jääkaapista löytymään. Hifistelijöille ja keskieurooppalaisille suosittelen oliiviöljyä. Maustetaan mustapippurilla ja isokiteisellä merisuolalla.

Aluksi pilkotaan vihannekset ja kuullotetaan paistinpannulla (tai kattilassa jos pannua ei ole) runsaassa öljyssä. Sipuli ja sienet sekoitetaan ja eriväriset paprikat voi myös laittaa pannulle yhdessä, porkkanat kuitenkin yksinään samoin kuin kesäkurpitsa. Kun vihannekset alkaa olla mukavan värisiä, lisää suolaa ja pippuria. Pippuria saa laittaa reilusti, merisuolaa varovasti, koska niistä kiteistä irtoo makua aika hyvin. Ruskettuneet vihannekset asetellaan syvälle uunipellille leivinpaperin päälle riveihin: älä sekoita aineksia. Päälle vielä fetamurikat ja uuniin. 225 astetta, niin kauan et fetat lämpenee kunnolla eli ehkä vartti.

Syödään vissyn tai valkkarin ja tuoreen leivän kanssa.

Mulle tuli nyt nälkä ja kaupat on kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti